psihoterapie individuala

           Psihoterapie individuala

psihoterapie grup
        

            Psihoterapie de grup   

dezvoltare personala

          Dezvoltare personala

psihoterapie online

          Psihoterapie online

psihoterapie de cuplu

      Psihoterapie de cuplu

psihoterapie familie

       Psihoterapie de familie

 • Psihoterapie individuala

  Psihoterapie individuala

 • Psihoterapie de grup

  Psihoterapie de grup

 • Dezvoltare personala

  Dezvoltare personala

 • Psihoterapie online

  Psihoterapie online

 • Psihoterapie de cuplu

  Psihoterapie de cuplu

 • Psihoterapie de familie

  Psihoterapie de familie

terapie de grup     Psihoterapie de grup

 Dacă în psihoterapia individuală psihoterapeutul lucrează doar cu o persoană, psihoterapia de grup presupune întâlniri cu un grup de persoane și cu unul sau doi terapeuți. Psihoterapia de grup se focalizează pe interacțiuni interpersonale, astfel problemele sunt discutate în grup. Aceast cadru le ofera participantilor posibilitatea de a explora gândurile, sentimentele și comportamentele pe care le au într-un mediu sigur și împreună cu alții care sunt preocupați de aceeași tema sau problemă.

Psihoterapie online

terapie online

Psihoterapia online este o nouă formă de psihoterapie, singura diferență e constituită de faptul că se realizează online (prin e-mail, prin chat, prin video conferințe utilizand Skype). Această formă de psihoterapie are o serie de beneficii esențiale:

 1. Această modalitate este foarte accesibilă pentru cineva care nu are timp să se deplaseze până la cabinetul individual, pentru persoane care sunt foarte ocupate, pentru persoane care nu acces la aceste servicii în orașele lor etc.
 2. Nu există date care să demonstreze că aceasă formă de psihoterapie ar fi mai puțin eficientă față de psihoterapia desfășurată în cabinet. Puțini știu însă că psihoterapia cognitiv-comportamentală este una dintre puținele forme de psihoterapie care permite ca ședințele să fie ținute online și să fie la fel de eficiente ca ședințele din cabinet.
 3. Are foarte multe avantaje deoarece în mediul virtual persoanele pot să vorbească mult mai ușor despre problemele lor, pot să stea comfortabil în fața calculatorului, în confortul propriei
 4. Este diminuat tracul asociat unei ședințe față în față.
 5. Psihoterapia online este astfel ușor accesibilă persoanelor care locuiesc în alte țări pentru o anumită perioadă de timp și doresc un psiholog român. O relație psihoterapeutică este mai greu de consolidat cu un psihoterapeut care nu vorbește limba maternă și nu este familiarizat cu imaginea culturala din care noi facem parte.
 6. Salvezi timpul petrecut în trafic până la cabinet, fără a te mai deplasa prin aglomerația cotidiană și ai avantajul de a purta o discuție din birou sau din propria casă.

O serie de studii ștințifice riguroase efectuate în mai multe țări ale lumii arată că ședințele online  au beneficii similare ședințelor față în față, fiind la fel de eficiente precum ședințele care se desfășoară într-un cabinet. Serviciile psihologice online înregistrează o creștere importanță în ultima perioadă, dar își justifica rolul și importanța prin faptul că sunt eficiente și foarte accesibile. Indiferent de locul în care te afli,poti avea parte de experiența și  profesionalismului unui psiholog. Ai nevoie de un calculator cu acces la internet, căști, microfon și o locație unde să vă simțiți confortabil pentru a discuta cu psihoterapeutul pentru in interval de timp de 60 de minute (durata unei ședințe de psihoterapie). În momentul în care te-ai decis că dorești să optezi pentru psihoterapie online pe Skype (Messenger), te rog să mă contactezi pe adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Psiholog Clinician și Psihoterapeut Oana Mărcuș

psihoterapie de cuplu       Psihoterapia de cuplu sau familie

Scopul psihoterapiei de cuplu este de a restabili un mai bun nivel de funcționare pentru cuplurile care trăiesc distres în cadrul relației lor. Motivele pentru apariția distresului pot fi: lipsa de abilități de comunicare, incompatibilitate, sau anumite tulburări psihice: tulburări de anxietate, dependența de substanțe, violență domestică, etc. Ideea acestei psihoterapii este focalizarea pe identificarea motivelor pentru distres în relație și pe stabilirea unui plan de tratament cu obiective clare pentru obținerea unui nivel de funcționare sănătos al relației de cuplu.

terapie individuala         Psihoterapie individuală

   Psihoterapia oferă un spațiu de întâlnire și regăsire interioară, fără prejudecăți și este bazat întotdeauna pe confidențialitate. Prin relația cu psihoterapeutul, clientul ajunge să-și exprime emoții, trăiri, gânduri pe care mai apoi le poate înțelege și analiza. Scopul este de a găsi soluții la problemele pe care clientul le are. Acest proces presupune o investiție de timp și resurse din partea clientului cât și a psihoterapeutului pentru a se ajunge la rezultate optime.Pentru fiecare persoană se acordă un timp iar psihoterapeutul îi acordă în acest timp întreaga sa atenție.

 dezvoltare personala Dezvoltarea/Optimizare personală

    Scopul terapiei orientate spre dezvoltarea personală este de a te ajuta să te dezvolți din punct de vedere personal și să devii conștient/ă de potențialul tău. Prin dezvoltare personală poți:

 • să fii sănătos/oasă și energic/ă
 • să înveți să cultivi relații bazate pe dragoste
 • să devii mai pasionat/ă și mai motivată
 • să înveți abilități de rezolvare de probleme
 • să înveți să fii mai creativ/ă,
 • să ai un management al timpului și să combați procrastinarea,
 • să ai acea viață pe care ți-ai dorit-o.