psihoterapie individuala

           Psihoterapie individuala

psihoterapie grup
        

            Psihoterapie de grup   

dezvoltare personala

          Dezvoltare personala

psihoterapie online

          Psihoterapie online

psihoterapie de cuplu

      Psihoterapie de cuplu

psihoterapie familie

       Psihoterapie de familie

 • Psihoterapie individuala

  Psihoterapie individuala

 • Psihoterapie de grup

  Psihoterapie de grup

 • Dezvoltare personala

  Dezvoltare personala

 • Psihoterapie online

  Psihoterapie online

 • Psihoterapie de cuplu

  Psihoterapie de cuplu

 • Psihoterapie de familie

  Psihoterapie de familie

Articolele mele

Aici voi posta diferite articole pe diferite teme din psihologie.

Mitul 1: Dacă mă duc la psiholog înseamnă că sunt nebun/ă.

Faptul că avem probleme şi suntem mai trişti, anxioși, furioși câteodată este un semn de normalitate. Este normal ca din când în când să avem perioade mai grele și dificile cu care e necesar să ne confruntăm. Să depășim astfel de momente poate fi greu de aceea mulți oameni apelează la psiholog. Rolul lui este de a vă ghida spre soluţiile pe care dumneavoastră le considerați bune. De asemenea, psihologul vă acceptă aşa cum sunteţi, cu problemele dumneavoastră, cu defecte şi calităţi, astfel că nu trebuie să vă temeţi că veţi fi judecat.

Mitul 2: Psihologul îmi rezolvă problemele.

 

            Procesul terapeutic implică doi parteneri, așadar o muncă în echipă. Rezolvarea problemelor implică să lucraţi alături de psiholog, pentru că problemele nu se rezolvă doar cu implicarea acestuia. Cunoștințele, deprinderile, tehnicile învățate pe parcursul terapiei este nevoie să fie implementate în viața de zi cu zi. Orice comportament nou, pentru a fi consolidat implică exercițiu și timp investit. Este nevoie de efort investit de către dumneavostră, între ședințe, prin realizarea temelor de casă. Studiile ştinţifice arată faptul că până la 40% din eficienţa terapiei se datorează caracteristicilor individuale ale clientului.

 

Mitul 3: Psihologul îmi citește gândurile.

 

Poate că aţi auzit vorbindu-se cum că nu trebuie să îi spuneţi psihologului ce gândiţi sau ce vă frământă, pentru că e destul ca acesta să se uite la dumneavoastră şi ştie totul, poate chiar şi ce nu vreţi să-i spuneţi. Psihologul nu are abilităţi paranormale, nu vă citeşte gândurile şi nu vă ştie secretele. Munca impreună cu psihologul este una colaborativă, iar dumneavoastră ca şi client veți face echipă cu acesta pentru a putea găsi soluţiile optime la problemele care vă frământă.

Tags: Untagged
Hits: 121160
Rate this blog entry
5 votes

Comments

Please login first in order for you to submit comments

Newsletter